Karakter
De Sphynx is zeer intelligent en aanhankelijk. Ze zijn het liefst altijd bij je. Sphynxen worden vaak omschreven als "deels aap, deels kind, deels hond en deels kat". Dit klopt helemaal. Ze zijn prettig gestoord en zeer aanwezig. Ook zijn ze heel nieuwsgierig en willen overal bij "helpen". Sphynxen zijn niet graag alleen en hebben dus echt een vriendje nodig om mee te spelen. Dit kan een ook harige kat zijn. 

Verzorging
De Sphynx lijkt haarloos maar dat is hij niet. Ze hebben hele kleine donshaartjes over hun lichaam. Ondanks dat ze geen haren hebben hebben ze toch wel wat verzorging nodig. Sphynxen scheiden huidvet af en moeten dus af en toe gewassen worden. Ik was mijn Sphynxen niet heel vaak omdat ze dan sneller vies worden. Alleen als ze echt heel vies zijn of als ik naar show ga. 

De oren moeten ook regelmatig schoongemaakt worden. Dit is per Sphynx verschillend. De een heeft snel vieze oren en de ander juist niet.

Ook de nageltjes moeten regelmatig geknipt worden en de nagels moeten worden schoongemaakt. 

Sphynxen eten meer dan een normale kat omdat ze een hogere verbranding hebben. Hier krijgen ze alleen maar hoogwaardige brokken van Purizon. Ook krijgen ze natvoer van o.a Almo Nature, Mac’s, Granatapet en Bozita.

Sphynxen kunnen absoluut niet vrij loslopen! Ze vinden iedereen aardig en zien geen gevaar. Bij mij kunnen ze het hele jaar door genieten van de afgeschermde tuin. Dit vinden ze heerlijk. Ze lopen zelfs in de winter buiten!!