—De cattery is gesloten. Ik ben gestopt met fokken.—


Welkom bij Sphynx Cattery Agudo. 

Mijn naam is Aukje Brom en ik heb een kleine Sphynx Cattery in Tolkamer(Gelderland).
Momenteel heb ik vijf Sphynxen en twee Noorse Boskatten. 

Agudo betekend "intelligent" in het Spaans. Dit is zeer van toepassing op de Sphynx. 

Ik heb al bijna mijn hele leven katten. In 2011 kocht ik mijn eerste raskat, Noorse Boskat Eagar. Ik had op dat moment al twee Noorse Boskatten uit het asiel. Eind 2011 kwam ook Levi bij mij wonen.

In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Sphynx. Sphynx Momo kwam bij mij logeren omdat haar baasje op vakantie ging. Ik was helemaal verkocht!!
Een van mijn oudste Noren was net overleden dus ik had weer een plekje voor een nieuwe kat.
Dit werd uiteraard een Sphynx. Ik ben me in het ras gaan verdiepen en heb uiteindelijk Yoki gevonden. Toen is de verslaving begonnen. Ik wilde er nog graag een Sphynx bij. Dit werd Pepa.

Omdat ik eigenlijk al heel lang een cattery wilde beginnen ben ik op zoek gegaan naar een poesje voor de fok. Dit is, na lang wachten, Shishi geworden. Een prachtig en lief blue mink white poesje.

Op 12 augustus 2016 is het eerste nestje geboren. Uit dit nest heb ik een mooi lilac sepia white poesje gehouden. Haar naam is Chai. 

Mijn katten hebben het hele huis tot hun beschikking en kunnen zich uitleven in de afgeschermde tuin.

Mijn doel is om gezonde en sociale Sphynxen te fokken. 
Uiteraard worden de katten die voor de fok worden gebruikt jaarlijks getest op HCM(d.m.v. echo) PKD, FelV en Fiv. Ook worden ze DNA getest op diverse erfelijk ziektes en op kleur. De testen zijn in te zien en de kittenkopers krijgen een kopie mee van de testen. 

Mocht u vragen hebben stuur dan een e-mail naar sphynxcatteryagudo@outlook.com.